"Bibelen er sann fordi bibelen sier den er sann"

~ Bibelen om sannhet

"Menigheten min har avskaffet helvete, så nå behøver jeg ikke å bekymre meg for min ikke-troende mor og storebror"

~ Kristen om dømte familiemedlemmer

"Ut av kontekst!"

~ Oscar Wilde om bibelens dystre sider

Bibelen er et SciFi-skuespill skrevet ca 8000 f.k. av Gud. Gud har inkludert elementer som syndeflod, jomfrufødsler, waterwalk (som i senere tid har blitt parodiert av terroristen Michael Jackson), og tusenvis av tryllekunster utført av Guds sønn Jesus.


Tolkninger av bibelenEndra

De 10 budEndra

Da Moses hadde lest gjennom manuskriptet, gikk han opp på et høyt fjell og spiste fluesopp. Deretter risset han inn noen hieroglyfer på en skiferstein, og dro straks tilbake til stammen sin. I fluesopprus hoiet og herjet han om de ville fantasiene han hadde hatt:

  1. Du skal forkaste din tro og konvertere til kristendommen.
  2. Du skal bruke Guds navn i andre sammenhenger enn "herregud".
  3. Du skal jobbe ekstra hardt på søndager.
  4. Du skal kjefte på morra di når hun er sein med å vaske klær.
  5. Du skal ikke slå i hjel gresshopper og fluer.
  6. Du skal ikke ha flere enn 7 koner.
  7. Du skal ikke stjele godteri eller ting av lav verdi.
  8. Du skal ikke snakke sant i en rettssal.
  9. Du skal ikke pisse på din egen plen, piss heller på naboens plen.
  10. Du skal antaste katolske altergutter.


Bibelen og populærkulturEndra

Bibelen er standard pensum for alle førskolebarn. Bibelen har også kraftig innvirkning på Fremskrittspartiets politikk.


BibelsitaterEndra

Om DiplomatiEndra

Når Herren din Gud har ført deg til det landet som du nå går inn i for å legge under deg, da vil han drive ut mange folkeslag for deg: hetittene, girgasjittene, amorittene, kanaaneerne, perisittene, hevittene og jebusittene, sju folkeslag som er større og sterkere enn du. Når Herren din Gud overgir dem til deg, så du vinner over dem, skal du slå dem med bann. Du må ikke slutte pakt med dem og ikke vise dem nåde. (5. Mosebok 7,1-2)

Om VennskapEndra

Når du rykker fram mot en by for å angripe den, skal du først tilby den fred. Hvis folket i byen tar imot fredstilbudet og åpner portene for deg, skal de alle gjøre tvangsarbeid for deg. Hvis de derimot ikke vil slutte fred, men føre krig med deg, skal du beleire byen. Herren din Gud vil gi den i dine hender, og alle mennene der skal du hogge ned med sverd. Men kvinnene, småbarna og husdyrene og alt annet bytte i byen kan du ta med deg. Du kan gjøre deg nytte av dette byttet som Herren din Gud lar deg ta fra dine fiender.

Slik skal du gå fram i alle byene som ligger langt borte fra deg og ikke tilhører folkene her. Men i de byene som tilhører disse folkene og som Herren din Gud vil gi deg til eiendom, skal du ikke skåne en eneste skapning. Du skal bannlyse hetittene, amorittene, kanaaneerne, perisittene, hevittene og jebusittene, slik som Herren din Gud har befalt deg. (5. Mosebok 20,10-17)

Om JomfruelighetEndra

Nå skal dere slå i hjel alle smågutter og alle kvinner som har hatt samleie med menn. Men alle unge piker som ikke har hatt samleie med menn, skal dere spare for dere selv. (4. Mosebok 31,17-18)

Om BøllerEndra

Ja, men jeg sier dere: Den som har, skal få, og den som ikke har, skal bli fratatt selv det han har. Men disse fiendene mine, som ikke ville ha meg til konge, dem skal dere føre hit og hogge dem ned foran øynene på meg! (Lukas 19,26-27)

Om SvigermorEndra

Tro ikke at jeg er kommet for å bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for å bringe fred, men sverd. Jeg er kommet for å sette skille: Sønn står mot far, datter mot mor, svigerdatter mot svigermor (Matteus 10,34-35)